Een tijdje  terug was Kurt Rogiers in de studio voor zijn nieuwe portretfoto’s.

Wie kent deze acteur/presentator niet ? Geboren in Zele op 14 maart 1971.  Wittekerke, Costa, Spoed, Sara, Danny Lowinski, Familie, Spitsbroers… Zo kan ik nog wel even doorgaan. Tegenwoordig zetelt hij in de jury van  “Show me your voice” op Vtm.

Bij Kurt deed ik zoals ik altijd doe in de fotostudio bij iedereen; ik neem er mijn tijd voor. Geen gehaast of gestress maar relax fotograferen tot we tevreden zijn. Meestal duurt dat +- 90 minuten met een kleine pauze tussen.

Ik blijf het herhalen maar de kwestie is altijd om iemand zo snel mogelijk op zijn of haar gemak te stellen. In de  Google reviews kan je lezen hoe mijn klanten daar over denken, hoe belangrijk ook zij dit vinden. Je kan bijvoorbeeld diepgaande vragen gaan stellen waarbij ze echt moeten gaan nadenken, dat moment is al je eerste foto dan.  Zo heb ik een lijst met vragen bij de hand om uit te kiezen.  Ook speel ik een spelletje waarbij ik een emotie zeg die de persoon voor de camera dan moet uitbeelden.  Echter voor je dit kan doen moet je eigenlijk al een band opgebouwd hebben met je model zodat hij of zij relax zijn en je niet meer als totale vreemde beschouwen. Wil je de tips en trucs leren dan kan je hier alle informatie terugvinden.

De fotoshoot met Kurt was heel aangenaam, zo leer je ook de mens achter het personage kennen. Dat maakt portretfotografie voor mij het leukst. De mensen die langskomen zijn onbekende voor mij en ik ben een onbekende voor hen. Je leert elkaar kennen tijdens de shoot. Om dan snel een band op te bouwen en een gezellige fotoshoot te hebben mét de beste resultaten, dat is telkens weer mijn doel.

Kurt was zeer tevreden over mijn manier van werken én over het resultaat. Opdracht volbracht 😉

Tot de volgende 🙂

portretfotograaf Mechelen Stef Boey
Stef Boey

Professioneel fotograaf Antwerpen, Mechelen, Brussel Gent