Manou Kersting is geboren op 24 mei 1962 te Antwerpen, zijn moeder was Antwerpse  zijn vader kwam uit Rotterdam.

Iedereen kent Manou uit Fair Trade, Undercover, Crimi Clowns, Zone Stad, Daens, … .

Zijn manier van acteren heeft een zekere dierlijkheid en passie en tegelijk ook een bepaalde charme.  Vandaar dat hij één van mijn favoriete acteurs is.

Toen hij in de fotostudio te Mechelen was had ik, zoals altijd, een playlist gemaakt van Manou’ s favoriete muziek.  Mensen vinden het leuk om hun eigen muziek te horen tijdens hun fotoshoot. Dat bevordert de sfeer wat de foto’s dan weer ten goede komt.

Manou had zich niet verwacht aan mijn diepgaande vragen, zo probeer ik iemand “los” te krijgen zodat hij uiteindelijk een stukje van zijn ziel blootgeeft. Dan is het kwestie van op het juiste moment de portretfoto te nemen.

In zijn review vertelde Manou achteraf dit :

“Toen ik Stef z’n studio binnenstapte was ik van seconde één onder de indruk.
Een zeer bevlogen warme persoon die eindeloos tegen je aan staat te praten en vragen stelt terwijl de camera maar doorklikt.
Het resultaat spreekt voor zich.
Haarscherp, goed licht en hij kruipt in je ziel.
Een absolute aanrader om je te laten shooten door Stef Boey”

Manou fotograferen was een hele interessante ervaring, een mens met een ruwe bolster en blanke pit.  Een stoer uiterlijk en een mooi mens !

Toen ik achteraf bij Manou thuis zijn ingekaderde foto kwam afleveren was hij heel gastvrij.  Een rondleiding in zijn huis, in zijn atelier waar hij gepassioneerd kunstwerken maakt, het atelier van zijn vrouw die prachtig schoeisel op maat maakt volgens de oude stiel. Een plezante babbel bij een goeie kop koffie. Kortom ik vergat de tijd uit het oog en kreeg telefoon van Stany Crets met de vraag waar ik bleef.  Ik was helemaal vergeten dat ik bij Stany ook nog langs moest om een foto af te geven.  Tijd om op te stappen dus.  “Bedankt Manou voor de hartelijke ontvangst en tot de volgende !”

Onderaan zie je drie portretten van Manou en de foto bij hem thuis.

 

Tot de volgende blog  😉

portretfotograaf Mechelen Stef Boey
Stef Boey

Professioneel fotograaf Antwerpen, Mechelen, Brussel Gent