Een recente profielfoto is belangrijk omdat het vaak het eerste beeld is dat anderen van je zien op sociale media, professionele netwerken en andere online platforms. Het kan een belangrijke rol spelen in hoe anderen je zien en de indruk die ze van je hebben.

Hier zijn een paar redenen waarom een profielfoto belangrijk kan zijn:

Herkenbaarheid: Een profielfoto zorgt ervoor dat anderen je kunnen herkennen en onthouden. Het kan vooral belangrijk zijn als je veel online contact hebt met mensen die je nog nooit persoonlijk hebt ontmoet.

Een goede profielfoto kan een professionele uitstraling geven en kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid. Dit is vooral belangrijk op professionele netwerken zoals LinkedIn.

Een profielfoto kan ook je persoonlijkheid en interesses weergeven. Dit kan helpen om gemeenschappelijke interesses en gespreksonderwerpen te vinden met anderen.

Sociale verbinding: Op sociale media kan een profielfoto helpen om verbinding te maken met anderen en bijdragen aan een gevoel van gemeenschap. Het kan ook helpen om nieuwe vrienden of contacten te vinden die dezelfde interesses hebben.

Eerste indruk: Een profielfoto kan een belangrijke rol spelen bij het vormen van een eerste indruk. Dit kan van invloed zijn op hoe anderen naar je kijken en hoe ze met je omgaan.

Stel je voor dat je een afspraakje hebt en je date helemaal niet gelijkt op zijn/haar profielfoto 😉

Kortom, een profielfoto is een belangrijk onderdeel van je online aanwezigheid en kan helpen bij het opbouwen van relaties en het beïnvloeden van hoe anderen je zien.

Dan denk ik bvb ook aan acteurs.  Vele van mijn klanten zijn beginnende acteurs die nood hebben aan een portfolio voor castingbureaus. Die bestaat dan uit headshots, dat zijn portretfoto’s waar het hoofd en de schouders opstaan, body shots (bovenlichaam) en full body shots (van hoofd tot en met voeten).  Een goede portfolio is zeer belangrijk voor acteurs, op basis daarvan worden ze al dan niet uitgenodigd voor een casting.

Maar niet alleen acteurs beseffen het belang van goede foto’s.  Hoe langer hoe meer komen mensen langs voor een nieuwe portretfoto voor hun website, hun cv, hun profielfoto voor sociale media, een foto voor hun datingprofiel…  . Advocaten, headhunters, coaches, acteurs, freelancers, zakenmensen, arbeiders, bedienden, presentators…  Iedereen wil een beste eerste indruk maken met hun profielfoto.  En terecht, die eerste indruk maak je maar één keer en is een kwestie van seconden.

De man op de foto bovenaan is Didier,  de zaakvoerder van “Tentconcepts” . Hij kwam recent ook langs voor meerdere nieuwe profielfoto’s waaronder deze.

Heb jij ook nood aan een update voor je profielfoto , neem hier een kijkje naar wat je kan verwachten en kies dan tijdig je eigen fotoshoot

Bedankt voor het lezen van mijn vierde blogartikel.

Tot de volgende klik !

 

portretfotograaf Mechelen Stef Boey
Stef Boey

Professioneel fotograaf Antwerpen, Mechelen, Brussel Gent