Rarara, wie ben ne kik ?

Jullie kennen mij als fotograaf Stef Boey uit Mechelen, Antwerpen, maar wie ben ik nu nog meer dan dat ?

Bij deze vertel ik jou graag iets meer over mezelf.

Geboren te Bonheiden op 1 september 1970 en opgegroeid te Hombeek waar mijn roots liggen, waar ik naar school ging en voetbalde bij Zennester.  Na mijn schoolcarrière ben ik mijn dienstplicht gaan vervullen in Duitsland gedurende tien maanden bij een eenheid van de Navo.

Hoe evolueerde ik naar portretfotograaf?

Na mijn ervaringen in het Belgische leger ben ik beginnen werken in loondienst. Vele jaren later en evenveel ontgoochelingen verder besloot ik in 2011 mijn droom na te jagen; zelfstandig fotograaf. Nadat ik een basiscursus manuele fotografie had gevolgd zei mijn docent fotografie dat ik talent had en raadde hij mij aan om daar iets met te gaan doen. Dat was het laatste duwtje dat ik nodig had om de stap te zetten. Ik besloot mijn job als verkoper in Carrefour Zemst te beëindigen na 9 jaar en mijn passie te volgen.  Op 1 april 2012 was het officieel, ik was vanaf nu een fulltime beroepsfotograaf, eigen baas !

Een volgende keer vertel ik je meer over hoe ik van landschappen en interieur fotografie uiteindelijk koos voor portretfotografie.

 

Tien jaar freelance fotograaf !

Nu, januari 2023 zijn we bijna 11 jaren verder en ben ik nog steeds in de ban van het fotograferen van mensen, van portretfotografie. Mensen met hun eigen emoties en verhalen die ik fotografeer.  De interactie met een vreemde persoon in de fotostudio, iemand leren kennen tijdens de fotoshoot, wie zijn ze, wat doen ze, wat zijn hun dromen…  Kortom een band opbouwen, daar haal ik voldoening uit en het is dé manier om iemand op zijn best te portretteren.  Met vele van mijn klanten heb ik nog steeds contact.  Omdat ik hen behandel als vriend , hen een plezante fotoshoot bezorg mét de beste foto’s.  Neem eens een kijkje bij de Google reviews .   Daar kan je zien wat de mensen vonden van hun ervaring bij mij.

De laatste jaren is portretfotografie terug een bijberoep geworden. Vele van mijn collega-fotografen zijn gestopt deze laatste jaren door de gekende oorzaken zoals corona, de oorlog in Oekraïne en alle gevolgen daarvan… .   Anderzijds is er de enorme concurrentie in deze sector. Maar ik laat me door niets ontmoedigen, fotografie is mijn roeping en dit jaar gaat het weer veel beter lopen .

Wat als ik niet fotografeer ?

In mijn vrije tijd ben ik bezig met sporten; krachttraining en boksen doe ik wekelijks.  Verder lees ik graag boeken en stripverhalen. Momenteel ben ik “Rich dad, poor dad” aan het lezen van Robert Kyosaki. Qua stripverhalen lees ik de klassieke “suske en wiske” verhalen en “Kuifje” strips om te ontspannen.  Ook gamen doe ik regelmatig. Hey, je weet wat ze zeggen, “een man blijft altijd een beetje kinds” 😉 .  En niet vergeten films kijken, enkele van mijn favorieten; The Godfather, Star Wars, The Shining, On the Road, Angel Heart, The secret life of Walter Mitty… .

Al de rest van mijn tijd gaat naar de fotografie en een part-time job voorlopig.

Wel, nu weet je voorlopig genoeg van mij,  een volgende keer vertel ik nog iets meer als je dat wil ?  Laat maar iets weten hieronder bij de comments.

Heel graag tot de volgende blog !

Stef

 

 

 

 

 

 

portretfotograaf Mechelen Stef Boey
Stef Boey

Professioneel fotograaf Antwerpen, Mechelen, Brussel Gent