Sven de Ridder, geboren te Antwerpen, specifieker in Wilrijk op 17 juli 1974.  Auteur, regisseur en (stem)acteur. Iedereen zal hem wel kennen van het toneel (Echt Antwaarps Theather en sinds 2018 in zijn eigen toneelgezelschap “Sven de Ridder Company”) of de televisie (Fair trade, De Bunker, Cordon… )

Toen ik een tijdje geleden in Antwerpen bij Manou Kersting thuis zijn black & white portret ging afgeven stelde deze me de vraag:  “veuwa fotografeerde de Sven de Ridder ni ?, das n’en hiele goeie moat van mij”.  Manou belde Sven en die hapte direct toe toen hij mijn foto’s zag. Lang verhaal kort ; enkele weken later zat Sven de Ridder bij mij in de fotostudio te Antwerpen.  Zoals bij elk van mijn fotoshoots had ik ook voor Sven zijn favoriete muziek gezorgd en een drankje tijdens de pauze. (Dat bevorderd de sfeer en een goeie sfeer zorgt voor betere foto’s)

Eerlijk is eerlijk, Sven is eigenlijk een heel lieve, sympathieke en grappige kerel zonder kapsones.  Eigenlijk zoals (bijna 😉 )  alle bv’s die ik gefotografeerd heb.

De fotoshoot was super, interesante babbel, goed gelachen en niet onbelangrijk…  Een topresultaat !

Enkele weken geleden contacteerde Sven de Ridder mij om te vragen of ze een door mij gemaakte foto mochten gebruiken in hun nieuwe Kerst toneelstuk “Ne Geestige Kerst”  “Zeker en vast” reageerde ik fier.  Dan ben ik natuurlijk gaan kijken naar het toneelstuk in Antwerpen. En inderdaad, bovenaan de trap in het decor hing de bewuste foto in het groot. 🙂 Het toneelstuk op zich is trouwens een aanrader voor iedereen die zich al lachend wil ontspannen, en wie wil dat nu niet ?

Hieronder kan je de foto van Sven de Ridder zien die in het toneelstuk wordt gebruikt.  (derde foto)

Tot de volgende 😉

 

Newton