fotoshoot acteurs antwerpen brussel gent stef boey fotograaf stef boey antwerpen mechelen brussel stany crets antwerpen fotograaf stef boey fotograaf stef boey portretfotografie fotograaf Stef Boey Antwerpen Mechelen Brussel Gent

De Kunst van Ontspanning: Coaching bij Fotoshoots”

In een wereld die steeds meer om beelden draait, worden fotoshoots steeds gebruikelijker. Of het nu gaat om professionele portretten, een bruiloftsreportage of gewoon een plezante fotosessie met vrienden, veel mensen ervaren een zekere mate van stress voor de camera. Als ervaren fotograaf/fotocoach (nieuw woordje dat ik net ontdekte) wist ik al lang dat het helpen van mensen om te ontspannen essentieel is voor het creëren van mooie en natuurlijke foto’s. Zo ga je iemand kunnen fotograferen zoals ze écht zijn. In deze blog wil ik delen hoe ik, volgens de Google reviews van mijn klanten, uitblink in het coachen van mensen door hun zenuwen te doen verdwijnen en te zorgen dat ze zich amuseren.

Het is belangrijk om te erkennen dat de angst voor de camera een veelvoorkomend fenomeen is. Velen voelen zich ongemakkelijk, zelfbewust of zijn gewoon bang om niet goed op de foto te staan. Als fotocoach is het begrijpen van deze emoties de eerste stap. Door empathie en begrip te tonen, creëer ik een open sfeer waarin mensen zich vrij voelen om zichzelf te zijn.

Effectieve communicatie is cruciaal om stress te verminderen. Voorafgaand aan de shoot bespreek ik met mijn klanten hun verwachtingen, wensen en eventuele zorgen. Door openlijk te praten over wat ze kunnen verwachten, help ik hen om zich meer op hun gemak te voelen. Tijdens de shoot blijf ik constant in gesprek, geef ik positieve aanwijzingen en moedig ik hen aan om zichzelf te uiten.

Een ontspannen omgeving is essentieel voor succesvolle foto’s. Ik besteed aandacht aan de locatie, de belichting en de algehele atmosfeer. Door een comfortabele setting te creëren, verminder ik de druk en help ik mijn klanten om in het moment te zijn. Muziek, humor en lichte gesprekken dragen allemaal bij aan het ontspannen van de sfeer.

Positieve versterking is een krachtig instrument om angst te overwinnen. Tijdens de shoot benadruk ik de sterke punten van mijn klanten en moedig ik hen aan om te genieten van het proces. Het geven van complimenten en het tonen van waardering voor hun inzet helpt om een positieve sfeer te behouden.

Na de fotoshoot is het belangrijk om een follow-up te doen. Het bespreken van de resultaten en het geven van constructieve feedback helpt mijn klanten om te groeien en zich meer zelfverzekerd te voelen voor toekomstige shoots.

Dat is ook iets dat ik op regelmatige basis als feedback krijg tijdens of na een fotoshoot. Dat het hen heeft geholpen om hun zelfvertrouwen te doen stijgen. Als dat geen mooi compliment is… .

Check hier de Google reviews en overtuig jezelf

Tot de volgende klik 😉

portretfotograaf Mechelen Stef Boey
Stef Boey

Professioneel fotograaf Antwerpen, Mechelen, Brussel Gent